Inspectie


Turbinate biedt twee verschillende soorten inspectie aan die na het reinigen kunnen worden uitgevoerd: endoscopie en een ultrasone inspectie.

Endoscopie

Voor de endoscopie gebruiken wij onze eigen camera apparatuur. Deze camera-inspectie is in kleur en kan op DVD worden opgenomen.

Ultrasoon Intelligent Piggen

Voor de ultrasone inspectie werkt Turbinate samen met Quest Integrity Group. Samen verzorgen wij een “intelligente pigging dienst” waarbij gebruik wordt gemaakt van het FTIS™ systeem, Furnace Tube Inspection System. Met dit FTIS™ systeem kunnen de wanddikte en alle beschadigingen en deformaties van de pijpen worden gemeten met een dekking van 100%. Deze intelligente pig is geschikt voor korte radius bochten en pijpen tot 100 km lengte kunnen in één keer worden geïnspecteerd. De intelligente pig kan worden ingezet voor pijpen met een diameter van 3 tot 14 inch in fornuizen en van 3 tot 20 inch voor proces- en pijpleidingen. Tijdens de inspectie zullen ingenieurs van Quest Integrity bij Turbinate in de unit aanwezig zijn om de intelligente pig te programmeren en te kalibreren voor elke run. Na de run zullen zij de verzamelde informatie van de pig uitlezen en deze vervolgens analyseren. De inspectieresultaten zijn binnen 24 uur na de inspectie beschikbaar voor de klant. In dit proces is Turbinate verantwoordelijk voor het manoeuvreren van de intelligente pig door het fornuis of pijpleiding. Hiervoor gebruiken wij hetzelfde materieel als voor het reinigen van het fornuis of pijpleiding. Om goede data te verkrijgen met de intelligente pig is het uitermate belangrijk dat de te inspecteren leidingen of fornuizen goed schoon zijn.

quest_logo[1]
QUEST